BLOGI

Me ollaan Sammakot!

Ryhmän nimi: Sammakot

Ikäkausi: seikkailijat

Ikä: me kaikki ollaan 10-vuotiaita

Jäsenten määrä: 4 + johtajat

Johtajat: Mona ja Inka

Onko ryhmällä omia tunnuksia? Meidän ryhmällä on oma hieno huuto ja Kurnu-niminen maskotti.

Lempileikit? Keinupersis ja kirkkis!

Kivoin tekeminen kokouksissa? Meidän mielestä kivointa on ollut suunnistaminen ja leikit.

Partiotaito, jonka kaikki ryhmässä osaavat? Kaikki osaavat pakata makuupussin itse ja koota trangian.

Toiminta, joka on jäänyt mieleen vuodelta 2021? Parhaiten mieleen on jäänyt meidän siirtymäretki! 🙂

Me ollaan Kilpparit!

Ryhmän nimi: Kilpparit

Ikäkausi: Seikkailijat

Ikä: Kaikki täyttävät tänä vuonna 11.

Jäsenten määrä: 9 +2 johtajaa

Johtajat: Iiris ja Karoliina

Onko ryhmällä omia tunnuksia? Kilppareiden oma huuto kuuluu seuraavanlaisesti: Hyvä kilpi! Hyvä konna! Hyvä kilpikonna! Lisäksi meillä on myös oma nimikkoleikki kilpparihippa. 

Lempileikit? Kiinalainen lohikäärme, eläinsokko ja kaikki erilaiset hipat.

Kivoin tekeminen kokouksissa? Lemppareita ovat ainakin leikit sekä partiotaitojen harjoitteleminen. Varsinkin ensiapu ja solmut ovat kivoja. Me tykätään myös alkupiireistä, koska niissä saa jutella ja kertoa kuulumisia. 

Partiotaito, jonka kaikki osaavat? Me osataan kokata trangialla hyvää retkiruokaa. Lisäksi kaikki tietävät, miten nenäverenvuoto tyrehdytetään. 

Toiminta, joka on jäänyt mieleen vuodelta 2021? Mieleen jäi erityisesti viime kevään vika kokous, jossa me tehtiin pannareita. Myös seikkailijoiden kevätretki oli mieleenpainuva!

Kilpparit Seurasaaressa

VT-KESÄHAASTE 2021

Tasan vuosi sitten päättyi kevään 2020 etäpartiokausi ja VT-haaste, jolla Viestitytöt voittivat Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Vuoden Viestintäteko 2020 -kilpailun digiviestintäteon kategorian. Hyvä me!

Voittajan valitsi PäPan viestintä -ja markkintointiryhmän jäsenistä koostunut raati. VT-haaste teki raatiin vaikutuksen mm. tehtävien ja viestinnän monipuolisuudella, selkeydellä, visuaalisesti miellyttävillä materiaaleilla sekä toimivalla logolla, joka erotti VT-haastesisällöt muusta kuvavirrasta.

Viestintätekopalkinnon ja VT-haasteen päättymisen vuosipäivän kunniaksi päätimme julkaista vielä yhden haasteen!

TEHTÄVÄ: KESÄBINGO (28.5.-12.8.)

 • VT-kesähaasteen suorittamiseen on aikaa koko kesäloma eli torstaihin 12.8. asti. Haasteeseen osallistujien kesken arvotaan kesäisen palkinnon voittaja! Alla osallistumisohjeet.
 • Tallenna alla oleva kuva bingoruudukosta puhelimeesi (tai ota screenshot).
 • Suorita kivoja kesäaktiviteetteja kesän aikana. Kun teet jonkun ruudukossa olevista asioista merkkaa kyseinen ruutu rastilla/emojilla.
 • Kun saat bingosuoran (eli 4 vierekkäistä ruutua joko pystyyn vaakaan tai diakonaalisti), lähetä kuva bingoruudukosta, johon on merkattu mitkä aktiviteetit olet tehnyt sekä kuvat sinusta (partiohuivi kaulassa) suorittamassa näitä neljää aktiviteettia!
 • Ota kuvat niin, että ne saa julkaista VT:n somessa. Lähetä kuvat Juulille whatsappissa (0440102607) heti bingosuoran saatuasi tai viimeistään 12.8. klo 23.59.
 • Arvonnan voittaja julkaistaan 13.8. noin klo 14.00 täällä VT:n blogissa ja VT:n somessa.
 • Jaa kuva halutessasi Instagram-tarinoissasi tägeillä @viestitytot ja #VTkesähaaste2021,  ja haasta samalla kaverit mukaan!

Me ollaan Kurkkumopot!

Perustiedot:
Ryhmän nimi: Kurkkumopot
Ikäkausi: Seikkailijat
Ikä: Ollaan melkein kaikki 11-vuotiaita (tänä vuonna 12v)
Jäsenten määrä: 11 + 3 aikuista
Johtajat: Saara, Juuli ja Jenny

Mistä ryhmän nimi tulee? Sudenpennuissa oltiin Delfiinit. Kun siirryttiin 1,5 vuotta sitten seikkailijoihin, niin nimiehdotuksia keksittiin ensin pienryhmissä ja lopuks niistä äänestettiin. Vaihtoehtoina oli ainakin Kurkkumopot ja Karhukopla.

Kivoin tekeminen kokouksissa? Kivaa on ainakin kuulla muiden tarinoita, erilaiset partiomuistot ja niiden kertominen muille, kaikki yllättävät kokousaiheet, oppiminen leikkien kautta (esim. ilmansuunnat) ja erikoisemmat leikit, joita ei koulussa olisi, kesäleirit ja retket, suunnistaminen ja vartioiden väliset kisat, askartelu ja piirtäminen, kaikki tietovisat ja näytelmät.

Lempileikit? Valonvartija (=itse keksitty myrskylyhtyleikki) on uus suosikki! Lisäksi Itämeri-leikki ja seuraa johtajaa.

Partiotaito, jonka kaikki ryhmässä osaa? Osataan tehdä trangialla hyvää ruokaa ja oma spesiaali on makaroonia ja kasvis-/lihapullia + tomaattikastiketta. Lisäks kaikki tietää ainakin merimiessolmun ja osataan varautua retkille. Nykyään osataan myös pääilmansuunnat, kun niitä on harjoiteltu niin paljon (huom. ruotsiksi osataan myös väli-ilmansuunnat).

Lempiretkiruoka? Ne mainitut makarooni ja tomaattikastike (tätä tehdään aina)! Lisäks se wokki, jota tehtiin Urbaanissa. Tein samaa ruokaa heti kotona uudestaan! Nuudelit ja tofu, jota syötiin sillon kämpällä. Kiljavalla syöty pasta jäi kans mieleen.

Ryhmän erityispiirteet? Me ollaan aina innokkaita ja meiningissä mukana, esim. suunnistuksessa. Meillä on hauskin nimi. Ollaan tosi puheliaita, ja tykätään kertoa tarinoita. Ollaan kilpailuhenkisiä ja otetaan kaikki tosissaan (ei liian tosissaan).

Toiminta, joka on jäänyt viime vuodelta mieleen? Ollaan perehdytty ilmastonmuutokseen (näytelmät), vesistöihin ja maatumiseen, tehty Kotikulmilla-haaste (Suomeen liittyvä kulttuurikysely ja Helsinki-tiedot jäi mieleen) ja ne kiusaamisen vastaiset näytelmät oli kans hauskoja.

Haastetaan kaikki muutkin Viestityttöjen ryhmät vastaamaan näihin kysymyksiin!

Teksti: Kurkkumopot-seikkailijajoukkue

PARTIOLAISTEN ADVENTTIKALENTERIT

PARTIOLAISTEN ADVENTTIKALENTERIEN MYYNTI ON KÄYNNISSÄ!

Lippukuntamme hankkii loka-marraskuun aikana varoja myymällä partiolaisten adventtikalentereita. Partiolaisten adventtikalenterimyynnillä on pitkät ja ansiokkaat perinteet: adventtikalentereita on myyty vuodesta 1947 lähtien. Kalentereiden tuotto menee kokonaisuudessaan partiotoiminnan tukemiseen. Kalenterin myyntihinta on 10 €, josta Viestitytöt saa 4,50€. 

Kalenterin voi ostaa Meilahdessa liikkuvilta jäseniltämme! Jos lähikontakteissanne ei ole aktiivisia Viestityttöjä, tai asutte kauempana, on mahdollista tilata kalenteri myös postitettuna kotiin. Tämä tapahtuu adventtikalenterien nettikaupassa, josta ostettaessa lippukunnan osuus kilahtaa yhtälailla Viestitytöille:  https://www.adventtikalenteri.fi/osta/lippukunta/viestitytot-ry/ 

VT-HAASTE 2020 / TEHTÄVÄ 10 – VOITTAJA

TEHTÄVÄ 10 – VOITTAJA

Viimeisen haasteen lopussa lähetettiin terveisiä omille partiokavereille. Palkintoarvonnan voittajaksi selvisi Omppu Kurkkumopot-seikkailijajoukkueesta!

VT-HAASTE 2020 / TEHTÄVÄ 10

vt-haaste2020_musta_pitkä-01

TEHTÄVÄ 10: Paikannusrastit (18.-24.5.)

 • Tällä viikolla on luvassa viimeinen haaste! Tehtävässä lähdetään jälleen ulkoilemaan, kun vuorossa on viiden rastin Nomadi-suunnistus!
 • Näin käytät Nomadia: 
  • Lataa Nomadi-niminen sovellus puhelimeesi, mutta sinun ei tarvitse kirjautua/luoda tiliä
  • Avaa sovellus ja kirjoita yläreunassa olevaan hakukenttään “VThaaste2020” 
  • Valitse oikeasta alakulmasta yhteisösivu = community
  • Tämän jälkeen löydät VThaaste2020 -rastiradan listalta
  • Valitse VThaaste2020 -reitti ja näet kartalla ensimmäisen rastipaikan
  • Kun saavut rastipaikan kohdalle, sinulle avautuu sovellukseen rastitehtävä. Vastattuasi oikein kysymykseen, klikkaa itsesi takaisin kartalle ja näet seuraavan rastipaikan. 
  • Salli sovelluksen käyttää sijaintiasi, jotta saat rastit auki, ja suunnistuksen tukena voit seurata kartalta, missä menet.
 • Ota mukaasi: partiohuivi (kaulaan), älypuhelin (jossa on reilusti akkua, toimiva kamera ja Nomadi-sovellus ladattuna) sekä halutessa eväitä.
 • Reitin pituus on noin 1 km, ja viiden rastin kiertämiseen on hyvä varata aikaa n. 30-60 minuuttia. Sudenpennuille tämä on kiva haaste tehtäväksi yhdessä isosisaruksen tai vanhemman kanssa.
 • Haasteeseen osallistumiseksi kuvataan omalla puhelimella lyhyt video, johon saat ohjeet viimeiseltä rastilta. Lähetä video Anulle whatsappissa (0503814014) heti tehtävän tehtyäsi, mutta viimeistään sunnuntaihin klo 18.00 mennessä. Jaa video halutessasi somessa hashtageilla #VThaaste2020, #viestitytöt ja #partioscout, ja haasta samalla kaverit mukaan! Arvonnan voittaja julkaistaan sunnuntaina noin klo 20.00 täällä VT:n blogissa.
 • Lähettämällä videon keräät pisteitä omalle ryhmällesi, osallistut samalla viikoittaisen palkinnon arvontaan ja voit saada kevään lopussa itsellesi etäpartiomerkin (4 haastetta + 8 pika-aktiviteettia)! Muista, että haasteet ja pika-aktiviteetit tulee olla suoritettuna sunnuntaihin 24.5. mennessä, joten jos sinulla ei vielä ole neljää haastetta tehtynä, voi tehdä tämän tehtävän lisäksi tällä viikolla myös vanhoja haasteita. Näistä suorituksista ei enää voi voittaa arvontapalkintoa tai saada pisteitä omalle ryhmälle, mutta niiden teko oikeuttaa etäpartiomerkkiin.
 • Vinkki: Jos et ole vielä suorittanut yhtään pika-aktiviteettia, lataa lista aktiviteeteista tästä: https://viestitytot.files.wordpress.com/2020/05/pika-aktiviteetit1.pdf ja kuvaa haastereitin varrella keväänmerkkejä! Etäpartiomerkkiin tarvittavat 8 pika-aktiviteettia saat täyteen kuvaamalla listalta 8 kukkaa, hyönteistä tai lintua. Myös eväsretki lähimetsässä on yksi aktiviteeteista 🙂

vthaaste2020-somekuva10.2